Art.nr: sousvide

Sous vide -bassänger

Metos Sous Vide -bassänger för kokning och kylning. Kontakta vår försäljning, så kan vi hjälpa dig att designa ett funktionellt Sous vide -system som passar dina behov.

Listpris 0,00 kr

Kontakta vår försäljning, så kan vi hjälpa dig att designa ett funktionellt Sous vide -system som passar dina behov.

 

Unika Sous-Vide lösningar

Sous-vide kokning ger en fördel till professionella kök. Sous-vide metoden kokar mat med ett vacuum vilket förlänger matens hållbarhet. Tillverkad med expertis, Metos sous-vide maskinen är gjord av rostfritt stål, som gör det lätt att rengöra. Den användarvänliga pekskärmen serverar alla av maskinens funktioner.

 

Hur funkar sous-vide?

Sous-vide metoden består av kokning av ett vakuumförpackat livsmedel. Maten redogörs och vakuumförpackas. Produkten är sen kokad i ett vattenbad tills den eftersträvade temperaturen är nådd. Kött som kräver en krispig yta måst stekas eller lagas i ugnen efter sous-vide kokningen.

 

Fördelar

Trotts att sous-vide metoden var utvecklad i ett laboratorium finns det inget konstgjort med mat som kokas med sous-vide tekniken. Vakuumförpackningen förlänger livsmedlets hållbarhet och bibehåller des arom och kvalitet, vilket erbjuder en smakfull upplevelse. Därtill, garanterar sous-vide metoden mört kött.

I professionella kök erbjuder sous-vide unika fördelar för kökets verksamhet. Metoden möjliggör matberedning i stora mängder och bättre räntabilitet. Den förlängda hållbarheten av livsmedlen ger en möjlighet att separera tillverkningstiden och serveringstiden från varandra, vilket ökar arbetets flexibilitet. Ingen förorening sker när man hanterar livsmedlen på grund av den lufttäta förpackningen.

Exempel på en produktionsprocess:
Gryträtter, som tillverkas på morgonen doseras direkt i sous-vide -påsar. Doseringspumpen doserar önskad mängd, antingen baserat på vikt eller en exakt effekt / tid-analys. Den önskade mängden doseras exakt i ett enda arbetsskede. Efter tillslutning nedkyls påsarna i en effektiv sous-vide nedkylningsbassäng till +3°C.
Medan den första satsen kyls ned tillagas följande gryträtt i en gryta eller kötträtt i sous-vide påsar i en ugn. Efter att nedkylningen av den första satsen är färdig, flyttas den till ett kylrum för förvaring varefter följande sats kyls ned i kylbassängen.
Kvällens sista sats är vakuumförpackat kött som kräver lång tillagningstid. Köttet i sous-vide påsarna placeras i korgar och utrustas med kärntemperaturgivare. Under natten tillagas köttet varsamt enligt ett förinställt program. Då tillredningsprogrammet är slutfört kyls köttet i påsarna automatiskt ned till +3°C.
I början av nästa dags skift är produkterna tillagade och nedkylda och kan flyttas i korgarna direkt till en kyl för förvaring. Metos sous-vide nedkylningsbassängen är omedelbart klar igen för nästa nedkylning, till exempel en maträtt som tillagats i Metos Selfcooking Center under natten.

Sous-vide bibehåller smaken
– Garanterar mört kött
– Bibehåller arom och kvalitet
– Förlänger matens hållbarhet
– Minimerar viktförlust

Fördelar med Sous-vide systemet:
– Tidsbesparande
– Flexibelt
– Enkelt arbetsflöde
– Mer hygieniska produkter
– Större produktivitet
– Receptbibliotek för 50 recept