Metos Marine – kök och tvätterier för alla typer av fartyg

Metos Marine är en av världens ledande leverantörer av fartygskök och tvätterier, specialiserad på att erbjuda hållbara och högklassiga köksutrustningar, köksmöbler och tvätterier för professionellt bruk inom sjöfarten och skeppsindustrin. Vårt stora utrustningsurval uppfyller de högsta kvalitets- och säkerhetskraven och är utformad att hålla i den krävande sjöfartsmiljön som har strikta säkerhetsstandarder. 

Våra experter som är specialiserad på Marine har en lång erfarenhet inom branschen och förstår därför vilka särdrag sjöfarten har. Vår köksutrustning och våra köksmöbler används i dag på över 6 000 fartyg. De huvudsakliga målgrupperna för fartygsleveranser är containerfartyg i den internationella fraktfarten, arbetsfartyg, offshorefartyg, kryssningsfartyg på Östersjön, isbrytare och forskningsfartyg. I genomsnitt levererar vi årligen omkring 150 hela fartygskök.

Metos första fartygsleveranser började redan på 50-talet och den egentliga Marine-försäljningen startade på 70-talet. Från första början har det också ingått planering av fartygskök och utrustning som är specialutvecklad för fartyg. Nu kan vi erbjuda planering av kök för fartyg av en designer som är specialiserad inom branschen. 

Hållbara kök 

Utrustning för fartygskök väljs med tanken att den ska hålla under fartygets hela livscykel. I vårt urval ingår den bästa och mest lämpliga utrustningen för alla ändamål. Vi är väl förtrogna med marina regler och standarder genom vårt dagliga arbete och det här är saker vi beaktar i alla våra leveranser.

”Utgångspunkten är att utrustningen väljs med tanken att den ska vara i användning under fartygets hela livscykel”

- Taina Salonen

Tjänster

Utöver planering hör också drifttagning och teknisk support till våra tjänster vid leverans av kompletta kök. Vår erfarna tekniska support hjälper på distans vid eventuella problem. Vi levererar också reservdelar till utrustningen vi säljer och vi har ett stort urval i lagret, över 15 000 olika typer av reservdelar, redo att levereras snabbt – för att du ska få den hjälp du behöver så fort som möjligt.
 

Våra experter i din tjänst

Marine-försäljning

försäljning och krav
+358 20 43913
metos.marine@metos.com

Reservdelar

+358 20 43913
spareparts@metos.com

Teknisk support

+358 20 43913
technical.support@metos.com
Riitta Patjas

Riitta Patjas

marine försäljningschef
+358 20 439 4243
riitta.patjas@metos.com

Rongjian Xu

marine försäljningschef
+358 20 439 4628
rongjian.xu@metos.com

Teresa Tynkkynen

Teresa Tynkkynen

export assistent 
+358 20 439 4290
teresa.tynkkynen@metos.com

Teemu Karhunen

Teemu Karhunen

planering
+358 20 439 4265
teemu.karhunen@metos.com